Trimsalon - Doggiez

Zoals altijd opteren we niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit en het welzijn van de honden.  Bij ons is uw hond geen nummer dus werken we met veel geduld en wederzijds vertrouwen.


Vooraf wordt grondig overlegd wat het beste model is voor uw lieverd.  We richten ons niet op wedstrijdhonden maar op alle huishonden, ras of kruising, groot of klein. Daarbij zoeken we samen naar een evenwicht tussen het onderhoudsgemak voor u, het comfort van uw hond, de vachtstructuur en het uiteraard het model volgens de rasstandaard.

   

In de meeste trimsalons wordt onder zware tijdsdruk gewerkt, waarbij het welzijn van de hond soms van ondergeschikt belang is.

Bij ons geen stress:  wij nemen steeds ruim de tijd voor uw kameraad.  Vooraf mag er kennis gemaakt worden met Cocker Lisa en (eventueel ook onze poes Charotte en kitten Kimmie) en is er tijd voor een snuffeltochtje.  Tijdens de trimbeurt lassen we regelmatig een pauze in om even de pootjes te strekken en te ontspannen met een knuffel, een spelletje en een hondensnoepje.  Een rondje crossen of snuffelen in de trimtuin tussendoor is ook altijd ontspannend

De bedoeling is altijd om de spanning tot een minimum te beperken want lang stilstaan op een tafel is voor niemand leuk.
 
In bad:  lekker warm water of net heel fris…  De juiste kwalitatieve shampoo afgestemd op de vacht van uw hond… Een stevige massage of net zachte kriebels achter de oortjes… Alles om uw lieverd een weldoende wasbeurt te geven. Tellingtontouchmassage wordt  ook toegepast tijdens de wasbeurt, waarna er nog een kwalitatieve conditioner wordt aangebracht.
 

Drogen:‚Äč     Sommige honden vinden die droger leuk, maar soms worden ze een beetje bang van het lawaai en de druk van de lucht.  Als uw lieverd echt panikeert bij het drogen van bijvoorbeeld de oortjes, maken we die handdoekdroog maar blijven we proberen om de droger te gebruiken bij de volgende trimbeurten tot er gewenning ontstaat of gebruiken we de handdroger.

Knopen, matten of vervilting:  En dan… de knopen en matten in de vacht…  Niets is pijnlijker dan het snelle ontklitwerk.   Het kan natuurlijk niet de  bedoeling zijn dat uw kameraad moet afzien; hij of zij kan er niet aandoen dat het vachtje volledig in de klit zit.  In overleg met de baasjes bepalen we wat de beste oplossing is: een korte coupe die gemakkelijk is in onderhoud, of volledig ontknopen mits een meerprijs aangezien dit veel tijd in beslag neemt als we het op een hondvriendelijke manier willen doen.  Aarzel echter niet om een afspraak te maken als uw hondje helemaal 'in de knoop’ zit: soms gebeurt dat door tijdsgebrek of omstandigheden en vergeet niet dat uw viervoetertje zich veel beter zal voelen als zijn huidje weer kan ademen.  

 

 

 

Uiteraard is het kammen en onderhouden van de vacht van een hond in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de baasjes maar ik sta jullie graag bij met raad en daad inzake onderhoud, kammen, wassen, materialen enz zodat ik een leuk en aangepast model kan knippen en jullie trots op wandeling kunnen gaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze site is nog 'under construction' dus de foto's in de fotocaroussel zijn niet van honden van onze 'Doggiez Club'.  

Volg ons op FB https://www.facebook.com/TrimsalonDoggiez/, hier vindt u veel foto's en verhalen over wat er allemaal in ons trimsalon gebeurt.